لکه روی ظرف در ظرفشویی
سلام داخل ظرفشویی نمک ریختم ولی جلادهنده نریختم وقتی ظرفارو درمیارم یه لکه های ریز داره یا گاهی لکه حالت سفید کشیده هست خواستم ببینم دلیلش چیه
سلام داخل ظرفشویی نمک ریختم ولی جلادهنده نریختم وقتی ظرفارو درمیارم یه لکه های ریز داره یا گاهی لکه حالت سفید کشیده هست خواستم ببینم دلیلش چیه
۵ پاسخ تخصصی از تکنسینهای متخصص تعمیرآنلاین

سلام، این حالت که بعد از شستن ظرفها در ظرفشویی لکههای ریز یا لکههای سفید کشیده میماند میتواند چند علت داشته باشد:
پیشنهاد میکنم: 1. جلادهنده مخصوص ظرفشویی را در محل مربوطه بریزید و تنظیم مقدار آن را روی سطح متوسط/بالا قرار دهید. 2. مطمئن شوید نمک کافی و مناسب در محفظه وجود دارد و تنظیم سختی آب در دستگاه با سختی منطقه تطابق دارد. 3. از شوینده مناسب (قرص/پودر/ژل پیشنهادی سازنده) استفاده کنید. 4. یک برنامه شستشوی داغ یا برنامه تمیزی خودکار اجرا کنید (گاهی یک چرخه با سرکه یا محلول مخصوص رسوبزدایی برای پاککردن محفظهها مفید است؛ اما از گذاشتن سرکه خالص مکرر خودداری کنید). 5. اگر پس از این موارد مشکل ادامه داشت، فیلترها و آبپاشها را بررسی و در صورت لزوم تمیز کنید و اگر گرفتگی یا خرابی دیدید، برای سرویس اقدام کنید.
اگر دوست دارید دقیقتر راهنمایی کنم، بفرمایید: - لکهها روی ظروف شیشهای یا پلاستیکی بیشتر دیده میشود؟ - از چه شویندهای استفاده میکنید (قرص، ژل، پودر)؟ - سختی آب منطقهتان چقدر است یا آیا قبلاً با این مشکل روبهرو نبودید؟

سلام؛ ممنون که توضیح دادید. خلاصه و دوستانه جواب میدهم:
پیشنهاد عملی برای شما: 1. جلادهنده را روشن بزنید و یک چرخه امتحانی با مقدار معمولی جلادهنده انجام دهید (یا حالت خودکار اگر دستگاه دارد). ببینید لکههای سفید کشیده و نقاط ریز کم میشود یا نه. 2. از نمک مخصوص ظرفشویی استفاده کنید اگر سختی آب منطقهتان متوسط یا بالا است. اگر آب شهرتان نرم است، شاید نیاز به نمک کمتر باشد؛ اما معمولاً استفاده از نمک مخصوص توصیه میشود. 3. چون از قرص فیری استفاده میکنید، دقت کنید که قرصهایی که 3در1 یا 4در1 دارند گاهی جلادهنده جداگانه را بینیاز میکنند، ولی در آبهای بسیار سخت یا مدلهای خاص ظرفشویی ممکن است هنوز به نمک و/یا جلادهنده نیاز باشد. 4. بررسی کنید محفظه نمک و محفظه جلادهنده درست بسته شوند و نمک در جای خود نریزد (نمک دانهای نباید وارد داخل دیگ شود). 5. اگر بعد از استفاده از نمک و جلادهنده بهدرستی باز هم لکه هست: - سختی آب خانه را (از شرکت آب یا اینترنت) بررسی کنید. - از برنامه شستشوی مناسب و دمای مناسب استفاده کنید. - نازلها و فیلترها را برای گرفتگی یا رسوب بررسی و تمیز کنید. - در صورت ادامه، بهتر است یک سرویسکار برای بررسی شستشوی پمپ و المنت و تنظیم دستگاه بیاید.
خلاصه: نمک و جلادهنده اگر درست و با محصول مناسب استفاده شوند معمولاً مفیدند و جلادهنده مخصوصا برای از بین رفتن لکههای آب توصیه میشود. اگر دوست دارید، بگویید مدل دقیق ظرفشویی دوو و آیا از قرصهای 3در1 یا 4در1 استفاده میکنید تا راهنمایی دقیقتری بدهم.

سلام، ممنون از توضیحات کامل — چند نکته کوتاه و عملی که با توجه به مدل و توضیحاتتان بهاحتمال زیاد کمک میکند:
1) نمک و جلادهنده هر کدام نقش جدا دارند - نمک برای نرمکردن آب و محافظت از یونها در سختی آب است؛ اگر آب منطقه شما سخت باشد، نریختن نمک باعث ایجاد لکههای سفید و مات شدن ظروف و رسوب در سیستم میشود. - جلادهنده (Rinse aid) باعث میشود آب روی ظروف بهصورت ورقهای بریزد و ردِ قطره یا لکههای کشیده سفید باقی نماند. حتی اگر از قرصهایی مثل فیری استفاده میکنید، در برخی شرایط میزان جلادهنده داخل قرص کافی نیست یا نیاز به تنظیم مجزای مخزن جلادهنده هست.
2) با توجه به اینکه از اول همین مشکل را دارید: - احتمالاً یا آب منطقه شما سخت است و نیاز به نمک دارد، یا مخزن نمک/خشککن یا برنامه شستشوی دستگاه بهدرستی تنظیم نشده است. نصابها گاهی توصیه میکنند نمک و جلادهنده نریزید اما این توصیه غلط است مگر در شرایط خیلی خاص (مثلاً آب نرم محلی و استفاده از قرصهای مخصوص 2in1/3in1 که سازنده دستگاه تضمین میکند).
3) پیشنهادی قدمبهقدم برای رفع مشکل - مخزن نمک را پر کنید (طبق دفترچه، معمولاً تا خط نشان) و از نمک مخصوص ظرفشویی استفاده کنید. - مخزن جلادهنده را پر کنید و میزان خروجی را اگر دستگاه تنظیم دارد، در وضعیت متوسط قرار دهید. - از یک چرخه با دمای بالاتر (مثلاً 60°C) و بدون ظروف با کمی سرکه یا یک شوینده پاککننده برای شستشوی داخلی (Maintenance) استفاده کنید تا رسوبات احتمالی داخل دستگاه حذف شود. - پس از چند شستوشو نتیجه را بررسی کنید. اگر لکهها کمتر نشدند، سعی کنید برای چند بار از قرصهای 3in1 و همزمان نمک و جلادهنده استفاده کنید تا ببینید تغییر میکند یا نه. - اطمینان حاصل کنید ظروف را درست چیدید (موانع آبپاشها نباشد) و آبپاشها و فیلترها تمیز و باز باشند.
4) تست سختی آب و نکات تکمیلی - اگر امکان دارد سختی آب محل را بپرسید یا تست کنید؛ اگر آب سخت است، نمک ضروری است. - اگر پس از پر کردن نمک و جلادهنده مشکل ادامه داشت، ممکن است ایراد در آبپاشها یا تنظیمات خشککن/دما وجود داشته باشد که نیاز به بررسی فنی در محل دارد.
اگر مایل باشید بفرمایید: - آیا مخزن نمک و جلادهنده تا حالا پر شدهاند یا نه؟ - آیا از قرص 3in1 استفاده میکنید یا قرص + مایع یا جداگانه؟ با این اطلاعات راهنمایی دقیقتری میدهم یا اگر خواستید میتوانم برای بررسی حضوری پیشنهاد تعمیرکار بدهم.

سلام، توضیحاتتان کامل و مفید بود — پاسخ کوتاه و عملی:
1) چرا بیشتر روی چینی و لبه لیوان میافتد - چینی و برخی ظروف با لعابی که جذب یا نشان دادن رسوب را بیشتر میکند، لکهها را واضحتر نشان میدهند. لبهها و جاهایی که آب بهصورت باردار یا قطرهای میماند، بیشتر لکه میگیرند. - اگر آب سخت باشد و نمک استفاده نشود، رسوبات سفید یا ماتِ کربنات کلسیم/منیزیم روی این نقاط بیشتر مینشیند. - نبود جلادهنده باعث میشود آب بهصورت قطرهای روی سطح بیاید و لکه آب (و خطوط سفید) بگذارد.
2) مقدار و نحوه ریختن نمک - معمولا نباید بسته نمک کامل را مستقیماً داخل محفظه بریزید تا محفظه سرریز شود. محفظه نمک ظرفشویی یک حجم مشخص دارد (معمولاً چند صد میلیلیتر). شما باید تا لبه محفظه پر کنید، نه تا سرریز. - روی بستههای نمک مخصوص ظرفشویی (مثل فینیش) نوشته معمولاً چقدر بریزید؛ اگر محفظهتان نزدیک پر شدن است، کافی است تا لِول پر کردن محفظه را پر کنید. باقی بسته را برای دفعات بعد نگه دارید. - بعد از پر کردن، معمولا درب محفظه را میبندند و گاهی گفته میشود یک بار برنامه کوتاه اجرا یا آب در محفظه باز شود تا نمک حل شده و یونهای سختیزا تسویه شوند — کاری که شما با ریختن آب انجام دادید همان است اما مهم است که محفظه درست بسته شود و نمک وارد مسیر سختیگیر شود.
3) نکات عملی که پیشنهاد میکنم انجام بدهید - جلادهنده (Rinse aid) حتماً استفاده کنید. این محصول باعث میشود آب روی ظروف پخش شود و لکه آب و خطوط سفید کمتر شود. محل جلادهنده را طبق دستور دستگاه پر کنید و تنظیم میزان جلادهنده (اگر دستگاه دارد) را روی مقدار متوسط/بالا قرار دهید و نتیجه را ببینید. - از قرصهای سهکاره یا چندکاره استفاده میکنید (مثل فیری)؛ اما اگر آب سخت است، بعضی قرصها بهتنهایی کافی نیستند و نمک مجزا لازم است. بهتر است نمک + جلادهنده استفاده کنید. - اگر میتوانید سختی آب منطقه را چک کنید (با تماس با شرکت آب یا سرچ منطقه + سختی آب) تا بدانید نمک لازم است یا نه. اغلب جاها نمک لازم است. - مطمئن شوید محفظه نمک خوب بسته شده و نمک داخل محفظه براحتی آب میخورد (نه اینکه گلولهای شده یا مرطوب بستگی کند). نمک ظرفشویی مخصوص است؛ نمک آشپزخانه استفاده نکنید. - اگر بعد از نمک و جلادهنده باز هم لکه بود: فیلتر و آبپاشها را بررسی کنید (گرفتگی باعث پاشش نامناسب و لکه میشود). گاهی تنظیمات دمای شستشو یا برنامه مناسب (دما بالاتر برای لکههای سخت) کمک میکند.
4) جمعبندی فوری برای شما - محفظه نمک را تا لبه خودش پر کنید، لازم نیست کل بسته را وارد کنید؛ بقیه را نگه دارید برای دفعات بعد. - حتماً جلادهنده هم فعال کنید و تنظیم آن را افزایش دهید در صورت لزوم. - پس از یک یا دو شستشو با نمک و جلادهنده درست، نتیجه را بررسی کنید؛ اگر بهتر نشد، فیلتر و بازوهای آبپاش را چک کنید یا عکس از لکه و محفظه نمک بفرستید تا دقیقتر راهنمایی کنم.
اگر دوست دارید بفرمایید آیا محفظه نمک در دستگاه شما موقع پر کردن تا خط خاصی نشان دارد؟ یا عکس محفظه و لکهها بفرستید تا راهنمایی مشخصتری بدهم.

سلام؛ خیلی خوبه که محفظه نمک رو پر کردید و میخواهید جلادهنده رو هم امتحان کنید. چند نکته عملی که احتمالا کمک میکنه:
در صورت تمایل بگویید: آیا قرصی که میزنید «چهارکاره» هست یا روی بسته نوشته که شامل نمک/جلادهنده است؟ تا راهنمایی دقیقتر بدهم.
من کلا ۶ماهه خریدم و از اولم همین جوری بود ولی نصاب که اومدن فرمودن که کلا نمک و جلا دهنده نریزید چون بعد مدت ها باعث جرم و گرفتگی در ظرفشویی میشه ولی من هر بار ظرفارو میشورم هم لکه آب داره هم لکه کشیده سفید از قرص فیری استفاده میکنم سختی آب هم نمیدونم چقده حالا بیشترین سوال من اینه واقعا نمک و جلادهنده مفیده یا ضرر داره من نمیدونم باید نریزم که ظرفشویی مشکل پیدا نکنه یا بریزم ظرفا بهتر شسته بشن؟؟!!!
بیشتر لکه ها روی ظرفای چینی میوفته،مثلا لیوان شیشه خیلی قشنگ میشوره فقط بعضی وقتا یه لکه روی لبه لیوان میوفته بعدشم نمک باید چه مقداری بریزیم من از اول یه بسته نمک فینیش آوردم هر چقدر نمک میریختم محفظه پر نمیشد خواستم ببینم باید بسته کامل نمک ریخته بشه داخل ظرفشویی؟تقریبا همه شو ریختم داخل محفظه نمک در حد یه استکان از بسته باقی موند و بعدشم آب ریختم و حلش کردم اگه شما میگید لازمه جلادهنده بریزم اونم امتحان میکنم
مدل ظرفشویی دوو وارداتی ۱۵۱۱ هستش
محفظه نمک پر شده ولی در حد سرریز نبوده کلا هرچی میریختم بالا نمی اومد ولی جلادهنده نریختم کلا ولی دستگاه من تنظیم جلادهنده نداره حالا اونم امتحان میکنم ببینم نتیجه چی میشه خیلی ممنون از پاسخگوییتون
تجربهی خود را به اشتراک بگذارید و به کاربران دیگر کمک کنید.