نشتی آب لباسشویی
سلام شبتون بخیر یه وقتایی که برق میره، مثل امشب از لباسشویی من که خاموش بود و کلا دوشاخه داخل پریز نبود، آب زیادیبیرون ریخت ولی لوله ها و اتصالات پشت لباسشویی کامل خشک بود قسمت فیلتر هم که آشغال جمع میشه خشک بود. بوش سری ۶ ترکیه
سلام شبتون بخیر یه وقتایی که برق میره، مثل امشب از لباسشویی من که خاموش بود و کلا دوشاخه داخل پریز نبود، آب زیادیبیرون ریخت ولی لوله ها و اتصالات پشت لباسشویی کامل خشک بود قسمت فیلتر هم که آشغال جمع میشه خشک بود. بوش سری ۶ ترکیه
۳ پاسخ تخصصی از تکنسینهای متخصص تعمیرآنلاین

سلام، شب شما هم بخیر. ممنون از توضیحات خوبتون — چند نکته و سوال برای تشخیص بهتر مشکل دارم:
اول هشدار ایمنی: - اگر بوی سوختگی، جرقه یا هر مورد غیرعادی دیدید یا احساس خطر میکنید دستگاه را از برق جدا کنید و از دستکاری خودداری کنید.
احتمالهای معمول برای نشت آب وقتی دستگاه خاموش و دوشاخه بیرون است: - آب داخل دیگ یا مجاری داخلی (مثل شلنگهای داخلی یا اتصالات داخل دستگاه) بهصورت ناگهانی از یک نشتی داخلی (شل شدن بست، ترک شیلنگ داخلی، خرابی اتصالات پمپ یا مخزن) خارج شده است. - معیوب بودن شیر ورودی یا نشتی از سیستم دریچه/هوزینگ که هنگام خاموشی بهصورت قطرهای یا ناگهانی نشت کرده و بعد روی زمین جمع شده است. - شکستگی یا ترک در مخزن (نادر اما ممکن) یا در قسمتهای پلاستیکی زیر دیگ. - در برخی مدلها یک محفظه یا لولهی تخلیه ثانویه وجود دارد که آب را نگه میدارد و در صورت پر شدن سرریز میکند. - اگر دستگاه روی زمین کاملاً خشک بود اما اطراف جلو یا زیر دستگاه خیس شده بود ممکن است آب از جلوی درب (واشر درب خرابی) یا جاپودری/محفظه مواد شوینده سرریز کرده باشد. - اگر چند بار برق رفته و آمده و پیش از قطع جریان پمپ یا سیستم الکترونیکی در حال حرکت بوده، احتمال نشت از پمپ یا اتصالات الکتریکی-مکانیکی وجود دارد.
چند سؤال برای دقیقتر شدن تشخیص: 1. آب دقیقاً از کدام ناحیه بیرون ریخته بود؟ (جلو – زیر درب، جلوی دستگاه، زیر دستگاه، پشت دستگاه، کنارها) 2. آیا محل ریختن آب صرفاً یک بار بود یا باز هم تکرار شده؟ 3. آیا هنگام روشن کردن بعدی دستگاه اروری نمایش داد یا عملکردی غیرعادی داشت؟ (مثلاً صدای اضافه، آبگیری یا تخلیه نامعمول) 4. آیا دستگاه روی سطح شیبدار یا تراز نیست؟ (ممکن است آب از یک طرف سرریز کند) 5. آیا قبلاً تعمیر یا تعویض قطعهای روی ماشین انجام شده است؟ 6. چند سال از عمر دستگاه میگذرد و آیا تا حالا نشتی داشته است؟ 7. امکان دارد عکس یا ویدیوی محل خیسشده یا زیر دستگاه بفرستید؟ (برای دیدن محل دقیق نشت کمککننده است)
چند راهکار ابتدایی که خودتان میتوانید بررسی کنید: - زیر و اطراف دستگاه را با یک حوله یا دستمال خشک پاک کنید و سپس دستگاه را روشن نکنید؛ اجازه دهید یکی دو روز زیر و اطراف را رصد کنید تا محل نشتی مشخص شود. - اگر امکان دارد ماشین را با انداختن کمی آب در دیگ (بدون لباس) روشن کرده و اطراف را نگاه کنید تا محل نشت هنگام کار مشخص شود — اما اگر نگران برق یا ایمنی هستید این کار بهعهده کارشناس باشد. - پشت دستگاه را جلو بکشید و شیلنگ تخلیه و شلنگ ورودی را از نظر ترک، پارگی یا سست شدن بست بررسی کنید. - بررسی کنید واشر درب و محفظه جاپودری سالم و تمیز باشد.
پیشنهاد نهایی: با توجه به اینکه آب وقتی دستگاه کاملاً خاموش و دوشاخه بیرون بوده نشت کرده، احتمال مشکل در شیلنگ یا مخزن یا اتصال داخلی بالاست؛ بهتر است برای بررسی دقیق و جلوگیری از آسیب بیشتر یک کارشناس تعمیر لباسشویی (مخصوصاً برای برند بوش سری 6) در محل مراجعه کند. اگر مایل باشید برند و مدل دقیق را بفرمایید و عکس محل خیسشدن ارسال کنید تا راهنمایی دقیقتری بدهم یا در صورت نیاز راهنمایی برای ثبت درخواست تعمیر ارائه کنم.

سلام، ممنون از توضیحات دقیق و تکمیلی — اطلاعات خیلی کمککنندهای بود.
خلاصهٔ نکات مهمی که از گفتهها برداشت کردم: - نشت آب چند بار تکرار شده و همواره بعد از قطع برق رخ داده. - آب جلوی دستگاه جمع میشود و پشت و زیر به دیوار خشک است. - فیلتر و اتصالات خارجی خشکاند. - دستگاه 5 ساله، دو ماه پیش کمکفنرها تعویض شده و تکنسین اشاره به شیلنگ کوچکی که از جای خود خارج شده داشته. - معمولاً در بقیه زمانها نشت ندارد و ارور یا صدای غیرعادی فعلاً مشاهده نشده.
احتمالهای محتمل (با توجه به توضیحات شما): 1. شیلنگ داخلی یا اتصالات داخلی که قبلاً از جای خود خارج شده بودند دوباره شل یا نیمه باز شدهاند و هنگام پر/تخلیه یا تغییر وضعیت آب (مثلاً پس از قطع و وصل برق و فرآیندهای نوسان فشار) آب به جلو میریزد. چون پشت و اطراف خشک است، احتمالاً خروج آب از ناحیه جلوی دیگ یا سینی جلویی است. 2. شیر ورودی یا سیستم ایمنسازی داخل دستگاه (مثل سوپاپ یا الکترومغناطیسی شیر) موقع قطع و وصل برق رفتار نامعمولی داشته و آب از مسیر داخلی به جلو هدایت شده. 3. شلنگ تخلیه یا مسیر آب به پمپ یا سینی زیر دیگ ترکخوردگی یا اتصال نیمهشل دارد که وقتی دستگاه از فعالیت میایستد (مثلاً پس از برقرفتن) آب به آرامی به جلو هدایت میشود و بعد روی زمین جمع میشود. 4. صافی/فیلتر تخلیه یا مسیر خروجی داخل بدنه نشتی دارد که هنگام توقف برنامه آب داخل محفظه جلو میریزد.
اقدامات پیشنهادی — چه کاری میتوانید انجام دهید: - اگر قابل انجام و ایمن است، دفعهٔ بعد که برق رفت یا بلافاصله بعد از رویداد، سریع اطراف و زیر جلو دستگاه را بررسی و اگر ممکن است از لبهٔ جلو (پایینی) داخل سینی جلویی یک عکس بگیرید. خشک بودن محل الآن مانع عکسبرداری نیست؛ عکس از محل ترکها یا شیلنگها وقتی مرطوباند خیلی مفید است. - از جلوی درب و کف جلوی دستگاه، حوله یا ظرفی برای جمعآوری آب قرار دهید تا محل نشت و مسیر ریختن آب را بهتر مشخص کنید. - در صورت امکان درب پایین (فیلتر دسترسی) را باز کنید و از داخل جلو به دنبال رطوبت یا مسیر آب باشید (فقط اگر قبلاً آموزش دیدهاید و مطمئنید دست زدن ایمن است). در غیر این صورت این کار را به تکنسین بسپارید. - چون نشت در زمان قطع برق اتفاق میافتد و دستگاه خاموش بوده، احتمال اشکال در اتصالات داخلی یا شیلنگی که قبلاً تکنسین به آن اشاره کرده بالاست — پیشنهاد میکنم دستگاه را برای بررسی داخلی (خصوصاً اتصالات شیلنگهای داخل، محفظه پمپ و سینی جلویی) توسط تعمیرکار اعزام کنید.
هشدار ایمنی: - اگر دوباره بوی سوختگی، جرقه، دود یا هر وضعیت غیرعادی دیدید، فوراً برق را قطع کنید و از دستگاه استفاده نکنید. - از باز کردن قطعات برقی یا برد بدون آشنایی خودداری کنید.
پیشنهاد نهایی: با توجه به سابقهٔ تعمیر (خارج شدن شیلنگ قبلاً) و تکرار نشت پس از قطع برق، بهتر است یک تکنسین برای بازدید رویت شود تا اتصالات داخلی، شیلنگها و سینی جلو/پمپ را بررسی کند. اگر مایل باشید میتوانم متن خلاصهٔ مشکل و نکات مهم را برای ارسال به نمایندگی یا تکنسین آماده کنم.
اگر اطلاعات بیشتری دارید بفرمایید: - آیا نشت همیشه در همان طرف جلوی دستگاه است (چپ یا راست)؟ - آیا وقتی برنامه تمام میشود یا دستگاه در حالت خاموش با آب داخل است هم نشت رخ میدهد یا فقط بعد از قطعی برق ناگهانی؟ - امکان عکسبرداری از جلو/کف در حادثهٔ بعدی هست؟

سلام، ممنون که اطلاعات تکمیلی گفتید — بله احتمالاً مربوط است و توضیح کوتاه میدهم:
احتمالهای مرتبط با بیرون ریختن آب از فیلتر هنگام باز کردن - وقتی فیلتر را باز میکنید، آب باقیمانده داخل محفظهٔ پمپ یا داخل شلنگهای داخلی (مثلاً شلنگ تخلیه داخلی یا هوزینگ پمپ) خارج میشود. اگر میزان آب قابلتوجه بوده، نشان میدهد در زمان باز کردن فیلتر، آبِ جمعشده در مسیرهای داخلی از جلوی دستگاه خارج شده. - اگر این اتفاق با نشتهایی که بعد از قطع برق رخ میدهد همزمان است، احتمالاً آب داخل محفظهٔ تخلیه یا پمپ ذخیره میشود و در مواقعی (مثل قطع ناگهانی برق یا توقف پمپ) به جلو میآید و از مجرای فیلتر/جلوی درب خارج میشود. - امکان دیگری که مرتبط است: خرابی یا سایش لاستیک ناحیهٔ جلوی فیلتر (درپوش فیلتر یا واشر آن) یا شکستن بخشی از هوزینگ داخلی که هنگام عدم فشار آب، آب به جلو راه پیدا میکند.
چه معنا و نشانههایی مهماند - اینکه فیلتر در حالت عادی خشک بوده، ولی هنگام باز کردن آب زیاد آمد، یعنی آب در مسیر داخلی مانده و با باز شدن مسیر تخلیه ناگهان بیرون زده. - تکرار نشت بعد از قطع برق و مشاهده آب جلوی دستگاه نشان میدهد مشکل در مدار تخلیه/پمپ یا شیر یکطرفه (در صورت وجود) است، یا یک ترک/درز در محفظهٔ جلوی تخلیه وجود دارد که در شرایط خاص آب به آن مسیر میرود.
چه کارهایی میتوانید انجام دهید (ایمن و ساده) - اگر هنوز مشکل ادامه دارد، دستگاه را از برق بکشید و هنگام باز کردن فیلتر یک لگن یا حوله پهن جلو دستگاه قرار دهید تا آب کنترلشده خارج شود. - هنگام باز کردن فیلتر دقت کنید از چه محلی آب میآید (مثلاً از پشت درپوش فیلتر، از پهلو یا از زیر محفظهٔ پروانه پمپ) — این محلنما برای سرویسکار مهم است. - اگر امکان دارد هنگام وقوع نشت بعد از قطع برق یک عکس از جلوی دستگاه (محل جمع شدن آب و درپوش فیلتر) بفرستید.
زمان تماس با تعمیرکار - چون نشت تکرارشونده و مرتبط با محفظهٔ تخلیه و قطع برق است، بهتر است کارشناس برای بازدید و بررسی پمپ تخلیه، شلنگهای داخلی و محفظهٔ فیلتر بیاید. خصوصاً اگر قبلاً دیگ نوسان داشته و دستگاه تعمیر شده، احتمال وجود تأثیر روی اتصالات داخلی بالاست.
خلاصه - بله احتمالاً ربط دارد: باز کردن فیلتر آبِ جمعشده در مسیر تخلیه را آزاد کرده و همان مسیر ممکن است در شرایط قطع برق هم باعث جمعشدن و سپس نشت آب به جلو شود. برای تشخیص دقیق و تعمیر ایمن، بازدید کارشناس و بررسی پمپ/شلنگها و محفظهٔ فیلتر توصیه میشود.
اگر مایل باشید من میتوانم راهنمایی کنم هنگام باز کردن فیلتر چه تصویری بگیرید یا اطلاعات بیشتری بپرسم تا راهنمایی دقیقتر بدهم.
۱. آب دقیقا زیر لباسشویی ولی قسمت جلوی لباسشویی بود. قسمت زیر به سمت دیوار خشک بود. ۲. چند بار تکرار شده و تا جایی که دقت کردم بعد از قطع برق بوده. ۳. ارور یا صدای غیر عادی نبوده ولی گاهی انگار یک دقیقه آخر کمتر از یک دقیقه خشک میکنه. ۴. تراز است. ۵. بله حدودا دو ماه پیش دیگ نوسان داشت، از نمایندگی اومدن و کمک فنرها تعویض شد. همون زمان روی دستگاه رو که باز کردن یک شیلنگ کوچیک بود که به دلیل تکان های دیگ از جای خودش خارج شده بود. ۶. پنج سال. ۷. چون خشک شده امکان عکاسی نبود. اصولا بجز موارد قطع برق نشتی ندارد.
یک مورد هم بود فراموش کردم بگم. چند روز پیش در فیلتر باز کردم تمیز کنم، آب نسبتا زیادی بیرون ریخت. ممکن ربط داشته باشه؟
تجربهی خود را به اشتراک بگذارید و به کاربران دیگر کمک کنید.