اسپیلت ‌ها نسل برتر كولرهای گازی هستند که به سرعت در حال محبوب‌شدن هستند. این نوع خنک​‌کننده​‌ها مزیت‌های بسیار زیادی نسبت به كولرهای گازی و حتی آبی دارند. به همین دلیل فروش بسیار بیشتری نسبت به انواع كولرها پیدا كرده‌اند. در چند سال اخیر با واردشدن این نسل از كولرها تحولی بزرگ در خنك‌كردن و گرم‌كردن خانه‌ها و ادارات و… به وجود آمده است. لازم به ذکر است روی اسپیلت‌ها یك كمپرسور نصب شده كه كار خنك كردن هوا در این دستگاه را به عهده دارد. در واقع كمپرسورها موتور این دستگاه هستند.

شرکت های مختلفی از جمله اجنرال، بوش، سامسونگ، ال جی، توشیبا و … انواع مدل های این محصول پر کاربرد را تولید و به کاربران عرضه کرده اند. تعمیر آنلاین، نمایندگی مجاز تعمیرات انواع کولر گازی، تحت نظر سازمان اصناف کل کشور و دارای انواع گواهینامه معتبر از شرکت های معتبر تولید کننده کولر گازی (اجنرال، سامسونگ، الجی و …) آماده ارائه انواع خدمات می باشد. لازم به ذکر است که کلیه خدمات این شرکت دارای ضمانت شش ماهه بی قید و شرط می باشد و کلیه قطعات تامین شده اصلی می باشد.
لذا جهت ثبت درخواست تعمیرات کولر گازی خود از طریق یکی از دو روش تکمیل فرم ثبت سفارش و یا تماس با شماره 02145396 اقدام نمایید.

محبوبیت کولرگازی

1. سیستم تهویه مطبوع اسپیلت از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

اسپیلت نوعی سیستم تهویه است، که از دو قسمت داخلی و خارجی تشکیل شده است. واحد خارجی بر روی دیواری نزدیک به واحد داخلی که می خواهید خنک شود، قرار می گیرد. در این واحد (واحد خارجی) کمپرسور، کویل کندانسور و کویل انبساط یا لوله مویی قرار داده شده است. واحد داخلی حاوی کویل خنک کننده، فیلتر هوا و دمنده است.

2. تفاوت اسپیلت و سیستم های سرمایشی دیگر جیست؟

واحدهای داخلی و خارجی در این سیستم کولر گازی، از طریق سیم برق و لوله ها به هم وصل می شوند. بنابراین از آنجایی که اسپیلت نیازی به کانال و مجرای هوایی ندارد، نصب آن بسیار ساده تر و کم هزینه تر می باشد. همچنین لازم به ذکر است که وجود کانال در سیستم های سرمایشی دیگر باعث اتلاف انرژی می شود. به طور کلی مزیت های اصلی اسپیلت نسبت به سایر سیستم های سرمایشی به صورت زیر است:

  • عملکرد آرام و بدون سر و صدا
    قطعاتی از کولر گازی که بیشترین سر و صدا را ایجاد می کنند، کمپرسور و فن هستند که وظیفه خنک کردن کندانسور را بر عهده دارند. در سیستم اسپیلت، کمپرسور و فن مخصوص کندانسور در واحد خارجی قرار می گیرد و بنابراین عملکرد آهسته تری خواهد داشت.
  • فضای کمتری را اشغال می کند.
  • نگهداری از آن راحت تر است.
  • قدرت سرمایش بالایی دارد.

کولر گازی

 3. اسپیلت در حال کار کردن است؛ اما محیط را خنک نمی کند، علت چیست؟

به طور کلی دلایل مختلفی برای عدم سرمایش محیط ضمن کارکردن کولر گازی وجود دارد. این دلایل عبارتند از: کثیفی فیلتر هوا، عدم کارکرد سیستم تبرید و آسیب دیدن دمنده. در مواردی ممکن است، سیستم اسپیلت مشکلی نداشته باشد و عواملی از قبیل تهویه ضعیف، انسداد دریچه ها و گردش هوای نامناسب باعث عدم سرمایش محیط ضمن کارکرد کولر گازی شود.

4. اسپیلت به طور پیوسته کار می کند، علت چیست؟

به طور کلی پنج دلیل رایج برای عدم توقف اسپیلت از کارکردن وجود دارد.

1- نصب و اندازه نامناسب دستگاه

در صورتی که شما از یک اسپیلت کوچک برای سرمایش یک محیط نسبتاً بزرگ استفاده کنید، سیستم شما باید به منظور سرمایش محیط تا دمای تنظیم شده، به طور پیوسته و در بالاترین سطح خود کار کند. در این صورت به مرور زمان در اثر کارکرد پیوسته کولر گازی، دستگاه فرسوده شده و عمر کاری مفید آن کاهش می یابد.
در صورتی که مجرای هوای ورودی مناسب نباشد، سیستم سرمایشی قادر نخواهد بود که هوای خنک را به طور مؤثر در تمام نقاط منزل پخش نماید. به طور کلی 75 درصد از مشکلات کولرهای گازی را می توان با نصب صحیح و مناسب مجرای هوا برطرف کرد.

برای کسب اطلاعاتبیشتر در این زمینه با کارشناسان تعمیر آنلاین تماس بگیرید.

2- کثیفی فیلتر هوا

آلودگی فیلتر هوا باعث محدود شدن جریان هوا می شود. این امر قابلیت سرمایش دستگاه را کاهش می دهد و باعث کارکردن بیشتر و پیوسته دستگاه می شود. در صورتی که، فیلتر هوا مسدود باشد، کنترل کننده هوا برای جبران کردن جریان هوای مورد نیاز، باید به صورت پیوسته کار کند. علاوه بر این، انسداد فیلتر هوا باعث کارکردن پیوسته دستگاه و در نتیجه گرم شدن بیش از حد اسپیلت با گذشت زمان می شود.

کولر گازی

3- کویل ها توسط لایه ای از گرد و خاک و آلودگی پوشیده شده است.

کاهش جریان هوا بر روی کویل ها باعث می شود که سیستم نتواند رطوبت هوا را به طور مؤثر از بین ببرد و هوا را تا دمای تعیین شده خنک کند؛ در نتیجه دستگاه به صورت پیوسته و با قدرت بالا کار می کند. همچنین هنگامی که ذرات موجود در هوا لایه ای از آلودگی را بر روی سطح کویل ها تشکیل می دهند، انتقال حرارت از مبرد به هوا به شدت کاهش می یابد و به طور کلی سیستم اسپیلت ها باید به طور سالیانه توسط تکنسین متخصص تحت بررسی قرار گیرد.
کارشناسان کویل های کندانسور و تبخیرکننده ها را بازرسی می کنند. کویل های کندانسور از آنجایی که در معرض عناصر خارجی (گرد و خاک و ….) هستند، باید تمیز شوند.

4- ترموستات خراب شده باشد.

اگر اسپیلت شما به طور پیوسته کار می کند، احتمال خرابی ترموستات هم وجود دارد. در صورت خرابی ترموستات دستگاه، دمای منزل شما به مقدار مورد نظر رسیده است؛ اما ترموستات قادر به ثبت دمای هوا به طور صحیح نمی باشد و در نتیجه دستگاه به صورت مداوم کار می کند.
یک راه بررسی ترموستات، قرار دادن یک دماسنج در نزدیکی آن است. بعد از گذشت 1 الی 2 ساعت دمای نشان داده شده توسط دماسنج را بررسی کنید، در صورتی که دمای نشان داده شده توسط دماسنج در نزدیکی دمای مورد نظر بود ولی دستگاه باز هم کار می کرد، ترموستات دچار مشکل شده است.
روش دیگر موجود برای بررسی ترموستات، شامل یک فرایند دو مرحله ای است:
مرحله اول: ترموستات را حداقل 5 درجه بالاتر یا پایین تر از تنظیمات نرمال فصل قرار دهید (در فصل زمستان 5 درجه پایین تر قرار دهید).
مرحله دوم: سپس بررسی کنید که دستگاه حتماً روشن شود.

5- نشت هوا یا عایق کاری نامطلوب

یکی دیگر از دلایل کارکردن پیوسته اسپیلت، عایق کردن ناکافی و ضعیف است. اگر در حین استفاده از اسپیلت، درب منزل شما باز باشد و یا به هر طریقی هوای خنک خارج شود، دمای هوا به مقدار مورد نظر نرسیده و در نتیجه دستگاه به صورت پیوسته کار خواهد کرد.

سرویس کولرگازی

5. علت خاموش شدن ناگهانی کولر گازی چیست؟

سیستم تهویه اسپیلت به 6 دلیل ممکن است به صورت ناگهانی خاموش شود:

1- کندانسور کولر گازی یخ زده است.

در حالت کلی، کندانسور نقش مهمی در سیستم های سرمایشی ایفا می کند. یخ زدن کندانسور باعث بروز مشکلات مختلفی از جمله خاموش شدن مکرر و به صورت ناگهانی دستگاه می شود. در بعضی موارد برطرف کردن این مشکل، مستلزم تعویض قطعه (کندانسور) است.

2- اسپیلت کثیف است.

آلودگی قسمت های مختلف اسپیلت با بروز مشکل در عملکرد قسمت های مختلف، باعث خاموش شدن ناگهانی دستگاه می شود. توصیه می شود حداقل یکبار در ماه دستگاه به طور کامل تمیز شود.

3- محکم نبودن اتصالات

محکم نبودن اتصالات یکی دیگر از مشکلات متداول است که می تواند باعث خاموش شدن ناگهانی دستگاه شود. به صورت منظم لازم است که هر جند وقت یکبار تمام کابل ها و سیم های اسپیلت بررسی شوند. شل بودن بعضی از اتصالات به ویژه در مواردی که به برق وصل می باشند، به شدت خطرناک می باشد. شدیداً توصیه می شود که کابل های آسیب دیده تعویض گردند.

سرویس کولرگازی

4- سیستم مسدود شده است.

به طور کلی برخی از لوله ها و قطعات بکار رفته در اسپیلت در اثر عوامل مختلفی مانند گرد و خاک دچار گرفتگی می شوند. جهت بازیابی عملکرد سیستم سرمایش باید این موانع برطرف شوند.

5- تبخیر کننده کثیف است.

آلودگی تبخیرکننده یک دلیل رایج برای خاموش شدن ناگهانی اسپیلت است. تبخیرکننده ها باید مرتباً توسط تکنسین های متخصص تمیز شوند.

6- ریموت آسیب دیده است.

زمانی که کنترل دستگاه خراب می شود، ممکن است سیستم به صورت مکرر و ناگهانی خاموش شود. در این موارد توصیه می شود که ریموت خود را تعویض کنید.

 6. اسپیلت روشن نمی شود، راه حل چیست؟

اگر دستگاه شما روشن نمی شود، ابتدا قسمت خارجی را باید بررسی کنید که کندانسور در حال کار کردن باشد. همچنین بررسی نماید که ترموستات شما به درستی کار می کند و قطعی در مدار و اتصالات وجود ندارد. در صورت کارکرد قطعات مذکور، کویل، موتور یا کمپرسور آسیب دیده است که در این صورت به اعزام تکنسین نمایندگی مجاز کولرگازی نیاز است.

سرویس گولرگازی 

7. کولر گازی کار نمی کند، علت چیست؟

علت کار نکردن سیستم اسپیلت می تواند یک دلیل جزئی و یا یک مسئله مهم باشد. در ذیل به تشریح برخی از دلایل رایج کار نکردن دستگاه کولر گازی می پردازیم.

  1. اتصال الکتریکی برقرار نمی باشد.
  2.  فیلترها و کویل ها مسدود شده است.
  3.  ترموستات معیوب است.
  4.  اتصالات و سیم ها دچار قطعی شده است.
  5. تنظیمات دچار مشکل شده است.
  6.  قطعات مختلف دچار یخ زدگی شده است.

8. دلایل یخ زدن کولر گازی چیست؟

1- مبرد کم

در برخی موارد یخ زدگی کولر گازی می تواند به دلیل وجود مبرد کلرودی فلوئورومتان باشد که به R22 معروف است. مبرد R22 دارای خواص فیزیکی مختلفی در سطوح مختلف فشار است. در یک سیستم با عملکرد صحیح، مبرد از طریق مسیری عبور داده می شود که، چگالش در آن مسیر انجام نمی شود.
حال اگر اتفاقی بیفتد و فشار در سیستم شما تغییر کند، R22 به صورت متفاوت عمل می کند. با عبور هوای گرم و مرطوب از تبخیرکننده، رطوبت متراکم می شود و بر روی کویل ها یخ می زند.

سرویس کولرگازی
شما ممکن است متوجه تغییر در سیستم خود که به صورت جزئی یخ زده است، نشوید اما یخ زدگی بیش از حد بر روی جریان هوا اثر می گذارد. در نهایت، یخ به عنوان عایق عمل می کند و از سیستم تهویه هوا جلوگیری می کند و مبرد R22 سریع تر تبخیر می شود. وقتی سطح مبرد خیلی پایین می آید، سیستم تهویه هوا نمی تواند خط را مسدود کند . یخ ممکن است ذوب شود، و بعد متوجه خواهید شد که جریان هوا متوقف شده است.

2- جریان پایین هوا

اگر کولر گازی شما نمی تواند گردش هوای مناسب داشته باشد، گرمای کافی مورد نیاز را نخواهد داشت (از هوای گرم خانه) تا از یخ زدگی کویل جلوگیری کند. در این صورت ابتدا فیلترهای هوا را بررسی کنید.

3- کثیفی کویل ها

سومین عامل شایع یخ زدگی کولرهای گازی، کثیفی کویل های خنک کننده هوا است. یخ زدگی کولر گازی باعث انسداد مسیر گردش هوا می شود. دلیل یخ زدگی کویل های تبخیرکننده این است که، اسپیلت علاوه بر خنک کردن، رطوبت هوا را هم می گیرد و سپس میعانات متراکم شده بر روی سیم پیچ ها تشکیل می شود. به طور معمول از آنجایی که قطرات آب از سیستم خارج می شوند، این امر باعث بروز مشکل نمی تواند شود. اما اگر قسمت مربوط به جمع شدن قطرات آب سر ریز شود، کویل ها در آب غوطه ور شده و منجمد می شوند. به طور کلی از آنجایی که کثیفی کویل ها مانع از جذب سریع آب می شوند، یخ زدگی کویل ها اتفاق می افتد.

4- خرابی فن دمنده

فن دمنده وظیفه انتقال هوای سرد و گرم را بر عهده دارد. سرد شدن هوا باعث متراکم شدن آن و در نتیجه انتقال دشوارتر هوا می شود. فن دمنده به طور کلی به جابجایی هوای سرد و گرم کمک می کند. راندمان دستگاه شما 100 درصد به تبادل صحیح و مناسب هوای سرد و گرم بستگی دارد. در برخی موارد فن دمنده در حین کار شکسته شده و آسیب می بیند و نیاز به رفع مشکل توسط نمایندگی مجاز کولرگازی خواهد بود.

سرویس کولرگازی

9. کولر گازی باد گرم می زند، علت چیست؟

گرم بودن باد کولر گازی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. در ذیل به بیان برخی از این دلایل پرداخته شده است:

  1.  ترموستات در حالت گرم کردن قرار داده شده است.
  2. کویل های تبخیرکننده گثیف است.
  3.  واحد خارجی دستگاه آسیب دیده است.
  4.  مقدار مبرد کم است.

10. راه های کاهش مصرف برق کولر گازی چیست؟

  •  انتخاب کولر گازی با ابعاد مناسب.
  •  انتخاب مدل مناسب کولر گازی.
  •  استفاده از فن های مناسب در کنار دستگاه.
  •  تمیز کردن و یا تعویض به موقع فیلتر هوا
  •  بازدید و تمیز کردن منظم کویل ها.
  •  عایق بودن مناسب محیط.
  •  تنظیم مناسب ترموستات.
  •  اطمینان از وجود جریان هوای آزاد.
  • قرار ندادن اشیایی که گرما تولید می کنند (مانند: تلویزیون، کامپیوتر و لامپ و …)، در نزدیکی ترموستات کولر گازی
  • بازدید منظم و به موقع توسط تکنسین متخصص.
  •  استفاده از کولر گازی جدید در صورت پایان یافتن عمر مفید دستگاه.

کولرگازی