اگر پکیج خانه‌تان درست در اوج سرما از کار افتاد، چه کار می‌کنید؟! احتمالاً اولین کاری که انجام می‌دهید، چک کردن قطعات پکیج دیواری‌تان است؛ اینجاست که متوجه می‌شوید، حتی نام اجزای دستگاه‌تان را نمی‌دانید! حال باید با تعمیرکار تماس بگیرید؛ اما باز هم با شناخت قطعات پکیج دیواری، مشکل آن را سریع‌تر و واضح‌تر به تعمیرکار توضیح می‌دهید. ما در این مقاله، همه لوازم پکیج دیواری را به 5 بخش مختلف شامل قطعه‌های اصلی، ایمنی، مکانیکی، نمایشگرها و الکترونیکی تقسیم کرده‌ایم و در هر بخش، لوازم را به‌طورکامل به شما توضیح می‌دهیم؛ بنابراین ادامه این مقاله جامع را از دست ندهید.

اصلی‌ترین قطعات پکیج دیواری؛ لوازم ضروری برای گرم کردن آب

همه پکیج‌های دیواری برای گرم کردن آب و تامین گرمای خانه تعدادی قطعی اصلی دارند. در واقع این لوازم مهم‌ترین اجزای هر دستگاه هستند و به‌طورمستقیم در تولید گرما و آب گرم نقش دارند. اگر هر یک از این لوازم دچار مشکلی جزئی شوند، دستگاه شما رسماً دیگر کار نمی‌کند و باید به سرعت برای تعمیر پکیج به تعمیرکار متخصص تماس بگیرید. در جدول زیر، قطعات اصلی پکیج دیواری و کارکرد هر یک را برای شما آورده‌ایم.

قطعه کارکرد
مبدل حرارتی اولیه مبدل حرارتی اولیه آب را گرم می‌کند و آن را به سیستم گرمایش خانه یا شیر آب می‌فرستد.
مبدل حرارتی ثانویه مبدل حرارتی ثانویه آب را فقط برای مصرف (مانند شست‌وشو) گرم می‌کند؛ این قطعه فقط در پکیج‌های دومبدله وجود دارد.
پمپ سیرکولاتور پمپ سیرکولاتور، آب گرم را داخل لوله‌های رادیاتور یا مدار گرمایشی هدایت می‌کند تا خانه گرم شود.
مشعل مشعل گاز را می‌سوزاند و حرارت تولید می‌کند.
برد کنترل برد کنترل به‌نوعی مغز پکیج است و همه کارهایی مانند روشن و خاموش کردن مشعل و کنترل سنسورها را مدیریت می‌کند.
شیر سه‌راهی این شیر، آب را به دو مسیر مختلف هدایت می‌کند: یکی برای گرمایش محیط و دیگری برای آب مصرفی.
شیر گاز این شیر، جریان گاز ورودی به مشعل را تنظیم و کنترل می‌کند.
شیر اطمینان در صورت بالا رفتن بیش‌از‌حد فشار آب، این شیر باز می‌شود تا فشار کاهش پیدا کند.
ترموستات‌ها ترموستات‌ها دمای آب را اندازه‌گیری می‌کنند و به برد کنترل اطلاع می‌دهد تا دما را تنظیم کند.

این قطعات اصلی در همه پکیج‌های دیواری وجود دارند؛ فرقی نمی‌کند دستگاه شما بوتان، ایران رادیاتور یا سایر برندها باشد. اگر متوجه وجود مشکل در هر یک از این قطعات شدید، باید به‌سرعت برای تعمیر پکیج ایران رادیاتور و سایر مارک‌ها به تعمیرکار متخصص تماس بگیرید. هرگز سعی نکنید خودتان این قطعات را تعمیر کنید، آن‌ها اجزای اصلی پکیج شما هستند و باید حتماً توسط تعمیرکار متخصص بررسی شوند.

مبدل حرارتی اولیه، یکی از قطعات پکیج دیواری برای گرم کردن آب

اجزای ایمنی؛ مهم‌ترین قطعات پکیج دیواری

قطعات ایمنی در پکیج دیواری از بروز خطرات احتمالی جلوگیری می‌کنند؛ یعنی اگر مشکلی برای دستگاه شما پیش بیاید، این اجزا، دستگاه را خاموش می‌کنند تا هیچ حادثه‌ای به‌وجود نیاید. برای مثال، گاهی مواقع علت بوی گاز از پکیج، خرابی فن دود است. اگر به‌ هر دلیلی، دود از دستگاه خارج نشود؛ شما بوی گاز احساس می‌کنید.

پرشر سوئیچ هوا، روی فن تخلیه دود نظارت می‌کند و اگر دود به‌درستی خارج نشود، دستگاه شما را خاموش می‌کند. در جدول زیر، سایر قطعات تشکیل دهنده پکیج دیواری که وظیفه حفظ ایمنی دستگاه را برعهده دارند را می‌بینید:

قطعه کارکرد
سنسور حرارتی (NTC) سنسور حرارتی، دمای آب را اندازه‌گیری می‌کند؛ سپس دما را به برد کنترل اطلاع می‌دهد تا حرارت همیشه در محدوده مناسب و ایمن باقی بماند.
سنسور دود سنسور دود، خروج گازهای حاصل از احتراق را کنترل می‌کند و‌ اگر مشکلی پیش آمد، دستگاه را خاموش می‌کند.
پرشر سوئیچ آب پرشر سوئیچ، فشار آب را کنترل می‌کند و اگر فشار پایین بیاید، دستگاه را خاموش می‌کند تا پکیج شما خراب نشود.
پرشر سوئیچ هوا پرشر سوئیچ هوا، عملکرد فن خروج دود را تحت‌نظر می‌گیرد تا مطمئن شود دود از دستگاه خارج شده باشد.
فلوسوئیچ فلو سوئیچ، جریان آب مصرفی را تشخیص می‌دهد، تا دستگاه به‌موقع آب را گرم کند.
ترموستات حد ترموستات حد، در صورت گرم شدن دمای آب بیشتر از ۹۵ درجه، پکیج را خاموش می‌کند.

این قطعات ایمنی، سلامت دستگاه شما را تضمین می‌کنند و در صورت خرابی هرکدام باید حتماً به تعمیرکاری ماهر خبر دهید. از‌آن‌جایی‌که مکان قرارگیری برخی از این قطعات در دستگاه‌های مختلف با هم فرق می‌کنند؛ بهتر است براساس برند دستگاهتان، تعمیرکاری کاربلد و مطمئن پیدا کنید. برای مثال اگر ساکن شهر تهران هستید و دستگاه بوتان دارید، باید فردی متخصص تعمیر پکیج بوتان در تهران انتخاب کنید.

سنسور حرارتی یکی از قطعات پکیج دیواری برای اندازه گیری دمای آب

لوازم مکانیکی؛ مهم‌ترین اجزا در قطعه شناسی پکیج

اجزای مکانیکی به عملکرد بهتر پکیج کمک می‌کنند. این قطعات، در واقع نقش پشتیبان دارند و معمولاً برای اطمینان از عملکرد درست سیستم و افزایش طول عمر دستگاه استفاده می‌شوند. برای مثال ونتوری پکیج یکی از قطعات مکانیکی محسوب می‌شود و جریان هوا و گاز را برای احتراق بهینه، کنترل می‌کند. در جدول زیر، سایر لوازم پکیج دیواری برای بهبود عملکرد را به شما می‌گوییم:

قطعه کارکرد
منبع انبساط منبع انبساط، فشار اضافی آب گرم را جذب می‌کند، تا از ترکیدگی لوله‌ها جلوگیری شود.
شیر پرکن شیر پرکن، برای تنظیم فشار آب در دستگاه کاربرد دارد. وقتی فشار پکیج بیش‌ازحد بالا برود، این شیر باز می‌شود تا فشار اضافی را تخلیه کند و پس از بازگشت فشار به حالت ایمن، دوباره بسته می‌شود.
بای‌پس وقتی فشار یا میزان آب در پکیج کم می‌شود، بای‌پس با استفاده از یک شیر یک‌طرفه، آب خروجی را دوباره به پمپ برمی‌گرداند و به‎نوعی میانبر ایجاد می‌کند تا پمپ به کار خود ادامه دهد.
میکروسوئیچ میکروسوئیچ، جریان آب را تشخیص و به برد اطلاع می‌دهد.
فیلتر آب فیلتر آب، ذره‌ها و رسوبات را از آب می‌گیرد تا وارد دستگاه نشوند و لوازم پکیج دیواری آسیب نبینند.
محفظه احتراق در محفظه احتراق، سوخت و هوا ترکیب می‌شوند و احتراق رخ می‌دهد.
ونتوری ونتوری جریان هوا و گاز را تنظیم می‌کند تا احتراق به بهترین شکل انجام شود.

درصورتی‌که هر یک از این قطعات پکیج دیواری دچار اختلال شوند، عملکرد صحیح دستگاه شما به‌خطر می‌افتد و گاهی مشکلات جبران‌ناپذیری به‌وجود می‌آید؛ بنابراین درصورت مشاهده هرگونه اختلال کوچک، سریع به  تعمیرکاری متخصص تماس بگیرید.

ونتوری یکی از لوازم پکیج دیواری برای تنظیم جریان هوا و گاز

تجهیزات کنترلی و نمایشگرها، کاربردی‌ترین قطعات تشکیل دهنده پکیج دیواری

تجهیزات کنترلی و نمایشگرها به شما در کنترل دستگاه‌تان کمک می‌کنند؛ از طریق این تجهیزات، می‌توانید دمای آب و تنظیمات دستگاه را تغییر دهید و از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. در جدول زیر، تجهیزات کنترلی و نمایشگرهای پکیج را معرفی کرده‌ایم:

قطعه کارکرد
نمایشگر دیجیتال نمایشگر دیجیتال، وضعیت دستگاه را نشان می‌دهد.
کلیدهای تنظیم دما با این کلیدها، دمای آب و محیط را تنظیم کنید.
چراغ‌های هشدار در صورت بروز مشکل یا خطا، چراغ‌های هشدار روشن می‌شوند تا شما را مطلع کنند.
سنسور فشار آب این سنسور، فشار آب را نشان می‌دهد تا درصورت کم یا زیاد شدن فشار آب، دستگاه شما خراب نشود.

همان‌طورکه گفتیم، این قطعه‌ها در تنظیم دما به شما کمک می‌کنند؛ برای مثال اگر می‌خواهید بدانید چرا پکیج آب را گرم نمیکند، در ابتدا باید کلیدهای تنظیم دما را بررسی کنید و مطمئن شوید که دمای مناسبی را انتخاب کرده‌اید. اگر مشکل در این بخش نبود، سپس باید فلوسوئیچ یا شیر سه راه موتوری را کنترل کنید.

کلیدهای تنظیم دما و نمایشگر دیجیتال، از قطعات پکیج برای تنظیم دمای آب

قطعات الکترونیکی پکیج، برای کنترل هوشمند دستگاه

قطعات الکترونیکی در پکیج دیواری وظیفه کنترل دقیق‌ و هوشمند دستگاه را برعهده دارند؛ این قطعات باعث می‌شوند دستگاه با کم‌ترین مصرف انرژی و بیشترین کارایی به کار خود ادامه دهد. در جدول زیر، با عملکرد قطعات الکترونیکی مختلف آشنا می‌شوید:

قطعه کارکرد
رله‌ها رله به برد کنترل در قطع و وصل کردن جریان برق به قطعات مختلف کمک می‌کند.
ترانس جرقه این وسیله، برای ایجاد جرقه و شروع فرایند احتراق استفاده می‌شود.
فن تخلیه دود در پکیج‌های فن‌دار، فن تخلیه دود گازهای حاصل از احتراق را به بیرون هدایت می‌کند.
موتور شیر سه‌راهه موتور شیر سه‌راهه در دستگاه‌های دومبدله، جریان آب را در شیر سه راهه کنترل می‌کند.

اگر صداهایی از پکیج دیواری‌تان به گوش رسید، باید ابتدا قطعه‌هایی مانند فن تخلیه یا رله‌ها را بررسی کنید؛ اگر می‌پرسید: «آیا صدا دادن پکیج خطرناک است یا نه؟» باید بدانید که تولید صدا، نشانه اولیه خرابی دستگاه است و باید به‌سرعت به تعمیرکار اطلاع دهید.

برای تعمیر قطعات پکیج دیواری به کارشناسان تعمیر آنلاین زنگ بزنید.

در این مقاله با همه قطعات پکیج دیواری و نقش آن‌ها در تأمین گرمای خانه و آب گرم آشنا شدید. شناخت قطعاتی مانند مبدل حرارتی، مشعل، پمپ سیرکولاتور و سایر اجزای ایمنی به شما در تشخیص علت خرابی دستگاه‌تان کمک می‌کند.

بااین‌حال، حتی پس از شناخت لوازم پکیج دیواری، هیچ‌گاه خودتان برای تعمیر دستگاه‌تان اقدام نکنید؛ تعمیر پکیج، کاری تخصصی است و باید حتما توسط تعمیرکار ماهر انجام شود. اگر پکیج خانه شما دچار مشکل شد، با کارشناس‌های تعمیر آنلاین تماس بگیرید. تیم تعمیر آنلاین، با استفاده از قطعات کاملاً اصلی، دستگاه شما را در محل‌تان تعمیر می‌کند. کافیست از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت با ما تماس بگیرید.